Voorjaarscompetitie

Periode: februari t/m mei

Elk jaar doet BC Mix met een aantal teams mee aan de voorjaarscompetitie. De competitie wordt gespeeld aansluitend aan de najaarscompetitie, van februari t/m mei, en er zijn twee vormen: heren-/damescompetitie en dubbelcompetitie.

De competities zelf worden georganiseerd door Badminton Nederland, regio Zuid-West.

Heren-/damescompetitie

De heren- en damescompetities zijn bestemd voor teams bestaande uit uitsluitend heren of dames, bij voorkeur minimaal zes. Er wordt gespeeld middels poules in drie verschillende klassen waarbij de indeling wordt gebaseerd op de speelsterkte tijdens de najaarscompetitie. Een poule bestaat uit maximaal zes teams, waardoor er vijf wedstrijden thuis en vijf wedstrijden uit worden gespeeld. Tijdens elke wedstrijd worden er vier singles en vier dubbels gespeeld en natuurlijk wordt er afgesloten met een borrel in de kantine.

Dubbelcompetitie

De dubbelcompetitie is zeer geschikt voor de recreatieve speler. Elke competitiewedstrijd worden er een herendubbel, een damesdubbel en vier gemengd-dubbels gespeeld. Dus géén enkelpartijen! Daarmee is het de opvolger van de recreantencompetitie die in het verleden door de RCZ werd georganiseerd.