Najaarscompetitie (jeugd)

Periode: oktober t/m december

BC Mix streeft ernaar dat alle jeugdleden meedoen met de competitie. Ten eerste omdat er veel verschillende niveaus zijn zodat iedereen mee kan doen, maar ook omdat het geleerde dan kan worden toegepast in wedstrijdverband. Tot slot vinden we het belangrijk om samen te leren spelen, te genieten en de afwisseling aan te bieden naar trainingen.

De Jeugdcompetitie wordt gespeeld op niveau. Voor de beginnende spelers zijn de categorieën brons, zilver en goud opgericht. Deze categorieën zijn speciaal geschikt gemaakt voor jongere kinderen, vanaf ongeveer 6 jaar, én minder ervaren kinderen. De aanpassingen betreffen o.a. de duur van de wedstrijden bij de jongste kinderen (één set in plaats van twee of drie), de veldafmetingen, maar ook dat er tijdens de wedstrijd de kinderen geholpen mogen worden door een begeleider.
Na de brons, zilver en goud gaan we naar de categorieën D, C, B en A. In deze categorieën spelen we aan de hand van de gewone regels en veldafmetingen.

Bij deze samenstelling van de categorieën werken we stapsgewijs toe naar de competitievorm zoals we die bij senioren kennen. Door dit stapsgewijs op te bouwen houden we de competitie laagdrempelig en stimulerend. Bij categorie D kunnen spelers alvast wennen aan het scoresysteem. Bij categorie C komt daar het aantal partijen bij (van 6 naar 8). In categorie B kunnen spelers in aanraking komen met het spelen met een veren (maar er wordt ook een nylonklasse aangeboden) shuttle. Tot slot is in categorie A alles hetzelfde als in de Bondscompetitie. Zo trachten wij jeugdspelers optimaal voor te bereiden voor de Bondscompetitie.

De fase 1 van de jeugdcompetitie start begin oktober en loopt tot medio december. Hierin wordt gestreden tegen regionale tegenstanders in uit- en thuiswedstrijden. De tegenstanders zijn zoveel mogelijk van dezelfde speelsterkte, zodat iedereen leuke en uitdagende wedstrijden kan spelen. Fase 2 vindt plaats in het voorjaar. Fase 2 vind plaats in het voorjaar.