Clubkampioenschappen

Clubkampioenschappen 2024

De clubkampioenschappen worden op een unieke manier ingevuld bij BC Mix. Deze vinden plaats in het voorjaar, verspreid over een periode van zeven weken. Aan dit toernooi wordt door alle seniorleden meegedaan in verschillende klassen. Hierdoor kan iedereen op eigen niveau meedoen. In de onderdelen mix, dubbel en enkel wordt uitgemaakt wie de beste is in zijn of haar klasse.

Naast de onderlinge sportiviteit en gezelligheid zijn er natuurlijk prijzen te winnen, die uitgereikt worden tijdens de finaleavond. Aansluitend is er een gezellige feestavond voor alle seniorleden van de vereniging.

Tijdens de clubkampioenschappen is er slechts beperkt ruimte om vrij te spelen, dus iedereen wordt aangemoedigd mee toe doen!

De afgelopen 2 jaar hebben we “normale” koppelindelingen gedaan. Voor komende clubkampioenschappen willen we de heren en dames dubbels echter weer eens loten. Dit betekent dat de A1 en A2 samen worden gevoegd en ook in de B worden de koppels geloot. De gemengd dubbel blijft hetzelfde als vorige jaren, je kan je hier dus met een partner opgeven of partner "wanted" aangeven bij de inschrijving. De clubkampioenschappen vinden plaats in de periode van maandag 4 maart tot en met zaterdag 20 april, dit is de finaledag met aansluitend een feestavond.

Hier vind je de indeling van de koppels voor de dubbel in de clubkampioenschappen:

Document

We vragen je om rekening te houden met de clubkampioenschappen door in je agenda zoveel mogelijk maandag- en donderdagavonden vrij te houden. Het speelschema kan gedurende het toernooi aangepast worden. In de mix en dubbel zijn weer winnaars- en verliezerspoules na de eerste speelronde, waardoor de kans bestaat dat je gedurende de hele toernooiperiode kunt blijven spelen. Het (aangepaste) speelschema is na elke speeldag te zien op toernooi.nl. De link van de clubkampioenschappen ontvang je per mail voor aanvang van de eerste speeldag.

De opzet van ons clubtoernooi met meerdere klassen blijft uniek, waar over het algemeen iedereen aan mee doet. Let op: de teamindeling voor de klasse A1 en A2 is gewijzigd! Wij hopen dan ook dat er dit jaar weer massaal wordt ingeschreven, zodat we er weer als vanouds een gezellig en spannend toernooi kunnen maken!

Er is besloten om in de klasse A1 en A2 een bijdrage van €15,- te innen als bijdrage aan het gebruik van de veren shuttles. Dit is een vast bedrag ongeacht het aantal onderdelen waaraan deelgenomen wordt. De penningmeester zal dit bedrag na inschrijving incasseren.

Hierbij even alle informatie op een rijtje:

 • Het toernooi start op maandag 4 maart 2024
 • De halve finales worden gespeeld op donderdag 18 april en de finales op zaterdag 20 april
 • De teamindeling is als volgt:
  • Team 1 t/m 4: A1
  • Team 5 t/m 8: A2
  • Team 9, 10 en recreanten: B
 • Hoger inschrijven mag
 • We streven naar een gelijk aantal deelnemers per categorie. Na inschrijving wordt door de commissie je definitieve indeling in klasse bepaald
 • Er wordt gespeeld in de enkel, dubbel en gemengd dubbel
 • In de mix mag je je opgeven met een partner of met partner "wanted"
 • In de dubbel wordt je partner geloot
 • In de mix en dubbel zijn er verliezersrondes
 • Bijdrage van gebruik van veren shuttles in A1 en A2 zijn €15,- voor het gehele toernooi
 • Het toernooi is toegankelijk voor alle niveaus, doordat er meerdere klassen zijn
 • Het toernooireglement is hieronder te lezen en op toernooi.nl na publicatie van het toernooi

Ben of ken je iemand die een prijs wil sponsoren, neem dan contact op met de prijzencommissie via Clarie via 06-14105100.

Reglement

Art. 1 De clubkampioenschappen van BC Mix worden in "poulevorm" gespeeld. De wedstrijden worden gespeeld naar het systeem "the best of three".

Art. 2 De indeling en samenstelling van de poules geschiedt willekeurig, waarbij wel een gerichte spreiding naar sterkte van de spelers* in acht wordt genomen.

Art. 3 De toernooileiding is verantwoordelijk voor de plaatsing van de spelers.

Art. 4 De toernooileiding bepaalt het aantal spelers dat per poule overgaat naar de volgende ronde.

Art. 5 De spelers die naar een volgende ronde overgaan worden door de toernooileiding in poules geplaatst. Hierbij wordt het aantal nummers 1 en nummers 2 in de poules zoveel mogelijk gelijk gehouden.

Art. 6 Er wordt gespeeld met nylon shuttles in de B, B1 en B2. In de klasses A1 en A2 wordt er gespeeld met veren shuttles (tenzij spelers na onderling overleg gezamenlijk besluiten met nylon shuttles te willen spelen).

Art. 7 Een eerste rangschikking binnen een poule wordt bepaald op basis van het aantal gewonnen wedstrijden. Degene met de meeste gewonnen wedstrijden is winnaar van de poule.

Art. 8 Wanneer twee of meer spelers op basis van het aantal gewonnen wedstrijden (wedstrijdpunten) binnen een poule op dezelfde plaats in de poule eindigen, wordt er gekeken naar het setsaldo (aantal gewonnen sets verloren sets). Degene met het grootste setsaldo eindigt het hoogst.

Art. 9 Wanneer ook het setsaldo van twee of meer spelers binnen een poule gelijk is, wordt gekeken naar het puntensaldo (aantal gewonnen punten in alle wedstrijden-aantal verloren punten in alle wedstrijden). De speler met het grootste puntensaldo eindigt het hoogst.

Art. 10 Wanneer ook het punten saldo van twee spelers binnen een poule gelijk is, wordt er gekeken naar het onderling resultaat tussen de spelers.

Art. 11 Bij verhindering mag voor vervanging gezorgd worden in herendubbel, damesdubbel of gemengd dubbel tot en met de halve finales. Degenen die de halve finales spelen dienen ook op de finaledag te spelen. Spelers dienen zelf te zorgen voor vervanging en communiceren dit met de toernooileiding.

Art. 12 Heeft men geen vervanging gevonden voor de dubbel of mix of kan men niet voor het enkelspel (waarin geen vervanging mogelijk is) uitkomen, dan dient men zich uiterlijk 2 dagen voor de speeldag af te melden (tenzij dit niet lukt als gevolg van bijvoorbeeld ziekte).

Art. 13 Indien vervanging heeft plaats gevonden volgens artikel 11, mag degene die oorspronkelijk had ingeschreven tot en met de halve finales nog terugkomen. Halve finale wedstrijden moeten ten alle tijden gespeeld worden op de geplande “halve finale dag” om zich te kunnen plaatsen voor de finale of verliezersfinale op de “finale dag. Wanneer een speler/team niet op komt dagen is de tegenstander automatisch geplaatst voor de finale en is de verliezer van de andere halve finale automatisch 3e voor het betreffende onderdeel. Er wordt dan niet voor de 3e/4e plaats gespeeld op de finaledag

Art. 14 Om doorgeplaatst te kunnen worden naar de halve finales, moet men zowel de halve finale als finale kunnen spelen.

Art.15 Finales en 3e/4e plaats wedstrijden worden uitsluitend op de finaledag gespeeld, het eerder spelen van de finale en 3e/4e plaats wedstijd is ook in onderling overleg met de andere finalist(en) niet toegestaan/mogelijk.

Art. 16 In alles waarin het toernooi reglement niet voorziet, beslist de toernooileiding.

*spelers = zowel mannelijk als vrouwelijk