Clubkampioenschappen

Periode: maart t/m april

De clubkampioenschappen worden op een unieke manier ingevuld bij BC Mix. Deze vinden plaats in het voorjaar, verspreid over een periode van zes weken. Aan dit toernooi wordt door zo'n 90% van alle seniorleden meegedaan in verschillende klassen. Hierdoor kan eenieder op eigen niveau aan meedoen. In de onderdelen mix, dubbel en enkel wordt uitgemaakt wie de beste is in zijn of haar klasse.

Naast de onderlinge sportiviteit en gezelligheid zijn er natuurlijk prijzen te winnen, die uitgereikt worden tijdens de finaleavond. Aansluitend is er een gezellige feestavond voor alle seniorleden van de vereniging.

Tijdens de clubkampioenschappen is er slechts beperkt ruimte om vrij te spelen, dus iedereen wordt aangemoedigd mee toe doen!

Clubkampioenschappen 2023

De clubkampioenschappen vinden plaats in de periode van maandag 6 maart tot en met zaterdag 15 april. Deze zaterdag is de finaledag met aansluitend een feestavond. Aangezien we donderdag 16 maart de sporthal niet tot onze beschikking hebben, wordt er dit jaar bij uitzondering ook op een zondag gespeeld. Houd zondag 12 maart van 12.00 tot 18.00 uur ook vrij in je agenda!

Reglement

 • De clubkampioenschappen van BC Mix worden in "poulevorm" gespeeld. De wedstrijden worden gespeeld naar het systeem "the best of three".  
 • De indeling en samenstelling van de poules geschiedt willekeurig, waarbij wel een gerichte spreiding naar sterkte van de spelers in acht wordt genomen. 
 • De toernooileiding is verantwoordelijk voor de plaatsing van de spelers. 
 • De toernooileiding bepaalt het aantal spelers dat per poule overgaat naar de volgende ronde. 
 • De spelers die naar een volgende ronde overgaan worden door de toernooileiding in poules geplaatst. Hierbij wordt het aantal nummers 1 en nummers 2 in de poules zoveel mogelijk gelijk gehouden. 
 • Er wordt gespeeld met nylon shuttles in de B, B1 en B2. In de klasses A1 en A2 wordt er gespeeld met veren shuttles (tenzij spelers na onderling overleg gezamenlijk besluiten met nylon shuttles te willen spelen).
 • Een eerste rangschikking binnen een poule wordt bepaald op basis van het aantal gewonnen wedstrijden. Degene met de meeste gewonnen wedstrijden is winnaar van de poule. 
 • Wanneer twee of meer spelers op basis van het aantal gewonnen wedstrijden (wedstrijdpunten) binnen een poule op dezelfde plaats in de poule eindigen, wordt er gekeken naar het setsaldo (aantal gewonnen sets verloren sets). Degene met het grootste setsaldo eindigt het hoogst. 
 • Wanneer ook het setsaldo van twee of meer spelers binnen een poule gelijk is, wordt gekeken naar het puntensaldo (aantal gewonnen punten in alle wedstrijden-aantal verloren punten in alle wedstrijden). De speler met het grootste puntensaldo eindigt het hoogst. 
 • Wanneer ook het punten saldo van twee spelers binnen een poule gelijk is, wordt er gekeken naar het onderling resultaat tussen de spelers. 
 • Bij verhindering mag voor vervanging gezorgd worden in herendubbel, damesdubbel of gemengd dubbel tot en met de kwartfinale waarna eventuele volgende rondes weer in oorspronkelijke bezetting worden gespeeld. Vervanging in de halve en hele finale kan alleen in overleg met de toernooi leiding. Degenen die de halve finales spelen dienen ook op de finaledag te spelen. Spelers dienen zelf te zorgen voor vervanging en communiceren dit met de toernooileiding.
 • Heeft men geen vervanging gevonden voor de dubbel of mix of kan men niet voor het enkelspel (waarin geen vervanging mogelijk is) uitkomen, dan dient men zich uiterlijk 2 dagen voor de speeldag af te melden (tenzij dit niet lukt als gevolg van bijvoorbeeld ziekte).
 • Indien vervanging heeft plaats gevonden volgens artikel 11, mag degene die oorspronkelijk had ingeschreven tot en met de halve finales nog terugkomen.  Wanneer een speler/team niet op komt dagen voor de halve finale, is de tegenstander automatisch geplaatst voor de finale en is de verliezer van de andere halve finale automatisch 3e voor het betreffende onderdeel. Er wordt dan niet voor de 3e/4e plaats gespeeld op de finaledag
 • Om doorgeplaatst te kunnen worden naar de halve finales, moet men zowel de halve finale als finale kunnen spelen. 
 • Finales en 3e/4e plaats wedstrijden worden uitsluitend op de finaledag gespeeld, het eerder spelen van de finale en 3e/4e plaats wedstijd is ook in onderling overleg met de andere finalist(en) niet toegestaan/mogelijk.
 • In alles waarin het toernooi reglement niet voorziet, beslist de toernooileiding.