Badminton iets voor jou?

Badminton, wat is dat nu eigenlijk voor sport? Menigeen zal in de zomer op een Franse camping een shuttle geslagen hebben. De sport die de BC Mix-leden in de hal bedrijven is toch iets anders dan het campingpartijtje. Badminton is een snelle racketsport en heeft alles in zich wat sporten zo leuk maakt. Badminton heeft dynamiek, veel actie, vereist conditie, een goede coördinatie, techniek en niet te vergeten spelinzicht. Met name de dynamiek en de actie is iets wat al snel door een beginnend speler uit het spel kan worden gehaald. Een goede basistechniek is nodig om het maximale uit het spel te halen. Daarom organiseren we aan het begin van elk seizoen voor nieuwe leden een serie trainingen waarin de eerste beginselen van het spel worden uitgelegd. 

Hoewel badminton in Nederland onder de kleinere sporten gerekend wordt, geldt dit zeker niet op wereldniveau. In landen als Engeland, Denemarken, Zweden, China, Indonesië, Maleisië en Korea wordt het heel veel gespeeld. In Engeland alleen al zijn er al 4 miljoen spelers, zo’n 8% van de bevolking. Het is een zeer populaire kijksport in het Verre Oosten. De badmintonwedstrijden bij de Olympische Spelen worden steeds meer bekeken.

Heb je zin om te gaan badmintonnen?

Kom dan gerust eens kijken! We spelen elke maandag- en donderdagavond van 19:00 tot 22:30 uur in Sportcentrum De Pijl in Naaldwijk. Daarnaast kun je bij ons op woensdagochtend terecht, waarbij je er ook voor kan kiezen om per keer te betalen. De jeugd traint op zaterdagochtend en maandagavond.

Senioren

Vanaf de start van het nieuwe seizoen (eind augustus/begin september) zijn nieuwe leden iedere maandag en donderdag welkom om het badminton eens uit te proberen. Vanaf 19.30 uur zal er iemand van de recreantencommissie aanwezig zijn om je kennis te laten maken met het badminton spel en krijg je een korte uitleg over onze vereniging. Bovendien nodigen wij je uit een shuttle te slaan, waarbij de beginselen van het badmintonspel worden uitgelegd.

Wil je kijken, bel dan met onze recreantenleider Erik van Leeuwen (tel. 0174-610364) of stuur een e-mail, zodat we kunnen zorgen dat er iemand klaar staat om je welkom te heten. Het is geheel vrijblijvend, dus kom gerust eens kijken! Rackets en shuttles zijn aanwezig in de hal. Alleen sportkleding en binnensportschoenen (geen zwarte zool) zijn vereist.

Badminton overdag (woensdagochtend)

Wil je op woensdagochtend van 8:45 tot 10:15 uur eens komen kijken, dan ben je ook van harte welkom om binnen te lopen. Kijk voor meer informatie op de pagina Badminton overdag. Voor vragen kun je contact opnemen met Anneke Leerdam.

Jeugd

Ben je onder de 18 jaar dan ben je natuurlijk welkom bij onze jeugdafdeling. De jeugd speelt op zaterdagochtend van 8:45 uur tot 10:15 uur en van 10:30 tot 12:00 uur en op maandagavond van 18:00 tot 19:00 uur. Voor meer informatie kunt je contact opnemen met onze jeugdleider Ralph Duijndam (tel. 06-10930883) of een e-mail sturen naar de jeugdcommissie.

Gezelligheid staat bij onze vereniging hoog in het vaandel. Wij kijken er dan ook naar uit je als nieuw lid te mogen begroeten!

Meer informatie