Voorjaarscompetitie (jeugd)

Periode: februari t/m mei

BC Mix streeft ernaar dat alle jeugdleden meedoen met de competitie. Ten eerste omdat er veel verschillende niveaus zijn zodat iedereen mee kan doen, maar ook omdat het geleerde dan kan worden toegepast in wedstrijdverband. Tot slot vinden we het belangrijk om samen te leren spelen, te genieten en de afwisseling aan te bieden naar trainingen. 

Naast de jeugdcompetitie wordt er ook een zogeheten opstapcompetitie georganiseerd. De opstapcompetitie is een competitie die geschikt is gemaakt voor jongere kinderen, vanaf ongeveer 6 jaar, én minder ervaren kinderen. De aanpassingen betreffen o.a. de duur van de wedstrijden bij de jongste kinderen (één set in plaats van twee of drie), maar ook dat er tijdens de wedstrijd de kinderen geholpen mogen worden door een begeleider.

Een team moet minimaal bestaan uit twee jongens en twee meisjes, maar in de praktijk is het verstandig om meer teamleden te hebben, zodat je bij ziekte of een groot feest niet gelijk invallers hoeft te regelen. Het is ook mogelijk om in een jongens- of meisjesteam te zitten. Dat hangt af van het aantal deelnemers en jeugdleden.

Fase 2 van de jeugdcompetitie duurt 10 weken start medio februari en loopt tot eind mei. Hierin wordt gestreden tegen regionale tegenstanders in uit- en thuiswedstrijden. De tegenstanders zijn zoveel mogelijk van dezelfde leeftijd en/of speelsterkte, zodat iedereen leuke en uitdagende wedstrijden kan spelen. Fase 1 vindt eerder plaats, in het najaar.