Indeling Clubkampioenschappen gepubliceerd

Schrijfborden liggen klaar voor de Clubkampioenschappen.
Senioren

Op 6 maart gaan we weer van start met onze 6 weken durende clubkampioenschappen. Het toernooi wordt afgesloten met de finaledag op zaterdag 15 april (vanaf 16:00) en aansluitend de feestavond. Met 145 deelnemers hebben we dit jaar een waanzinnig hoge opkomst waar we als club trots op mogen zijn.

Op Toernooi.nl vind je de poules en alle wedstrijden. Na iedere speelavond worden de volgende rondes gepubliceerd,  dus houd de website goed in de gaten. Het schema kan aan veranderingen onderhevig zijn.

Voor iedereen die wil komen kijken: de tribune staat iedere avond uit!

 

Bekijk de indeling op Toernooi.nl


Hierbij een nog korte toelichting op het toernooi:

  1. De eerste ronde wordt gespeeld in een poulesysteem waarbij alle wedstrijden uit die poule op een avond worden gespeeld. Uitzonderingen zijn een poule van 5 en poules van 4 in de enkel (wedstrijden worden gespeeld over 2 avonden). Bij de singles hebben we geen verliezersrondes. Bij de dubbels en de gemengd dubbel hebben we wel verliezersrondes, dat betekent dat de nummers 1 en 2 uit die poule naar de winnaarspoule gaan (B1 resp. 1A2 en 1A1) en de nummers 3 en 4 naar de verliezerspoule (B2 resp. 2A2 en 2A1). Bij de singles gaan alleen de nummers 1 en 2 door naar de volgende ronde.
    Uitzonderingen:
    Dit jaar hebben we ervoor gekozen om de dames enkel en dubbel in de categorie A2 en B samen te voegen, ook hier hebben we geen verliezersronde.
    Bij de dames dubbel B is er een poule van 7, deze wordt gespeeld over 3 avonden. Na deze eerste ronde gaan de nummers 1 t/m 4 naar de halve finales.
     
  2. Doorplaatsing (en wedstrijdtijden) worden op Toernooi.nl gepubliceerd (zie bovenstaande link).
     
  3. Bij verhindering in de gemengd dubbel en heren/damesdubbel is het alleen in de voorrondes toegestaan een vervanger te regelen. Je moet zelf vervanging regelen en dit met de toernooileiding communiceren.
     
  4. Bij afmelding op de dag zelf is geen verplaatsing van wedstrijden mogelijk. In andere gevallen zullen we proberen te verplaatsen zolang er ruimte is en als alle partijen het hiermee eens zijn. Wij kunnen dit niet garanderen.
     
  5. Om in de halve finales te mogen spelen, moet je ook de finales kunnen spelen. Deze zijn respectievelijk op donderdagavond 13 april en zaterdagmiddag/avond 15 april (vanaf 16:00). Halve finale wedstrijden moeten gespeeld worden. Wanneer een speler/team niet op komt dagen is de tegenstander automatisch geplaatst voor de finaledag.
     
  6. Wedstrijden starten om 19:15. Graag op tijd aanwezig. Helpen banen opzetten wordt gewaardeerd, zo ook banen opruimen na afloop.
     
  7. Bijna iedere avond is het mogelijk om vrij te spelen. 1 tot 3 banen vanaf 19:00 en na 21:00 zijn er over het algemeen meer banen beschikbaar. Houd Facebook in de gaten voor actuele informatie hierover.

Het uitgebreide toernooireglement inclusief de exacte regels met betrekking tot vervanging is te vinden op Toernooi.nl, via de link hierboven.


LET OP: De indeling en de wedstrijdtijden en data zoals die nu gepubliceerd zijn, zijn aan verandering onderhevig. Door afmeldingen etc. kan het zijn dat deze moeten worden aangepast. In principe word je hiervan op de hoogte gebracht, maar de laatste stand van zaken is altijd te vinden op Toernooi.nl.