Badminton Overdag bestaat 10 jaar!

Badminton Overdag vierde haar 10-jarig bestaan met een lunch bij De Pluktuin.
Overdag
za 22 oktober 2022 - 12:06

Na een oproep in de media dat BC Mix ging starten met Badminton Overdag stonden er op woensdagochtend 3 september 2012 acht enthousiaste deelnemers klaar om te gaan badmintonnen. Gelukkig waren er ook leden bereid gevonden om hun enthousiasme voor de badmintonsport door te geven. Dat waren Richard Beeloo, Corinne Arbouw, Yvonne Boogaard en Anneke Leerdam. De deelnemersgroep groeide al snel uit tot 20.

In 2015 nam het bestuur een voorstel van de recreantencommissie aan, waarin gepleit werd voor de keuze uit drie speelmomenten in de week voor ieder lid. Zo konden de avondleden zonder extra kosten ook overdag komen spelen en andersom. Vier woensdagochtend-deelnemers werden toen gelijk lid. Samen gingen we in de Kerstvakantie het Oliebollentoernooi organiseren. In deze periode hielpen Clarie en Elmie ook wekelijks met de organisatie van de woensdagochtenden.

Al gauw ontdekten we tijdens de clubkampioenschappen dat we veel dames tekort kwamen in de mixpartijen. In de hal kwamen de heren met de vraag: is er nog een dame van de woensdagochtend voor mij 😊? 

Terugkijkend hebben de afgelopen jaren zo’n 70 deelnemers een korte of een langere tijd meegedaan, waarvan er 12 lid geworden zijn. Hiervan zijn er drie die ook al gauw commissiewerk gaan doen! Het is nog steeds zo dat er eerst een half uur wordt getraind, waarna er een uur gespeeld wordt via het rackettreksysteem. Na anderhalf uur sporten en een lekkere douche smaakt de koffie of thee daarna heerlijk. De sfeer is altijd top, mede dankzij de inzet van Linda Zwaartman en Monique de Bie.

Op woensdag 19 oktober hebben we ons 10-jarig bestaan gevierd met een heerlijke lunch in de Pluktuin. Uiteraard pas nadat we anderhalf uur gespeeld hadden!

Anneke Leerdam