We gaan weer badmintonnen!

BC Mix-shirts aan de waslijn.
Algemeen
wo 19 mei 2021 - 08:23

Eindelijk! ūüė䬆Nu vandaag versoepelingen in het coronabeleid zijn doorgevoerd, mogen ook de sporthallen weer open. Dat betekent dat we eindelijk weer kunnen gaan badmintonnen! Donderdag 20¬†mei is de eerste mogelijkheid.

Natuurlijk zijn er nog wel steeds beperkingen van kracht. Zo blijf je bijvoorbeeld thuis bij klachten, moet er onderling afstand worden gehouden en geldt er nog steeds een mondkapjesplicht bij het betreden en verlaten van de hal. Onderaan dit bericht vind je alle maatregelen. Lees deze alsjeblieft nog eens aandachtig door, het is immers alweer een half jaar geleden dat we in de hal zijn geweest.

Ook willen we jullie op het hart drukken rustig aan te beginnen en het belang van een goede warming-up niet te onderschatten. Na zo'n lange tijd is een blessure immers zo opgelopen, zeker nu er nog geen dubbels gespeeld kunnen worden. Je kunt er bijvoorbeeld aan denken om op een halve baan te spelen.

  Senioren

  De seniorleden en leden van de Club van 50 kunnen weer spelen op de maandag- en donderdagavond. Op elke avond zijn er drie tijdsblokken van een uur, met steeds 10 minuten tijd ertussen om te wisselen.

  Op de maandagavond is er training voor competitiespelers en de plekken die over zijn kunnen worden opgevuld met vrij spelen. Competitiespelers die gaan trainen krijgen voorrang en kunnen vanaf vrijdagavond reserveren, vanaf zondag 18:00 gaan de inschrijvingen voor het vrij spelen ook open.

  Voor de donderdagavond keert de voorrang zich om: recreanten mogen reserveren vanaf maandagavond en competitiespelers die getraind hebben op de maandag, mogen pas reserveren vanaf woensdag 18:00.

  Jeugd

  De jeugd gaat weer drie keer per week binnen trainen: op zaterdag, maandag en vrijdag. Alle trainingstijden kun je vinden op de trainingspagina. Voor deze trainingen hoeft vooraf niet gereserveerd te worden. De trainers houden zelf namelijk bij wie er aanwezig was.

  De training op vrijdagavond is voor de selectiegroep. Wil je weten of je hier ook aan mee mag doen? Stuur dan een email naar de jeugdcommissie.

  Maatregelen

  Hieronder vind je een overzicht van de maatregelen die op dit moment actief zijn in de sporthal:
   

  • Bij lichte griepverschijnselen, verkoudheid, keelpijn, lichte verhoging:¬†BLIJF THUIS!

  • In de sporthal draag je¬†een mondkapje van de ingang tot aan de baan en van de baan tot aan de uitgang. Dus ook tijdens het omkleden in de zaal.
    
  • In de sporthal houd je onderling te allen tijde 1,5 meter afstand. Alleen jeugdleden (t/m¬†17 jaar) hoeven dit onderling tijdens hun training niet, maar zij moeten deze afstand w√®l¬†houden met de trainers en begeleiders.
    
  • Er zijn drie tijdsblokken om vrij te spelen per avond, van 19:15¬†tot 20:15, van 20:25 tot 21:25¬†en van 21:35¬†tot 22:35.
    
  • Er mogen uitsluitend nog singles gespeeld mogen worden en er mogen niet meer dan 30 mensen tegelijk in de hal zijn. Het aantal beschikbare plaatsen tijdens onze speelavonden hebben we daarom beperkt tot 22 spelers per tijdsblok: 11 banen met 2 personen.
    
  • Senioren trainen in vaste groepjes van 2 spelers voor de hele avond. De trainer komt naar de groepjes toe om de oefeningen uit te leggen.
    
  • We vragen je de hal pas 5 minuten voor tijd te betreden en binnen 5 minuten na afloop weer te verlaten, in verband met het maximaal aantal personen dat in de hal aanwezig mag zijn.
    
  • Voor het vrij spelen voor seniorenleden is er nog steeds een registratieplicht. Als je introducees meeneemt dien je deze mensen ook te registreren i.v.m. contactonderzoek bij een eventuele uitbraak.
    
  • Zitten kan op de twee banken voor baan 6. Houd ook hierbij 1,5 meter afstand van elkaar.
    
  • Kleedkamers zijn alleen bedoeld als looproute. De douches zijn gesloten.
    
  • Iedereen is zelf verantwoordelijk voor het naleven van de regels. Spreek elkaar er ook op aan als men toch te dicht op elkaar staat bij het bord of naast de baan.