Jeugd start met buitentraining

Shuttle en racketblad uit BC Mix-logo.
Jeugd
zo 24 mei 2020 - 12:46

De coronacrisis is helaas nog lang niet over en voor BC Mix betekent dit dat we pas weer op 1 september binnen mogen gaan badmintonnen, als er geen gekke dingen gebeuren. Wel mag er weer buiten worden gesport en afgelopen vrijdag hebben we bericht gekregen van de gemeente dat wij dit ook mogen als we geen eigen terrein hebben. We waren al in overleg met de voetbal en handbal om buiten te kunnen trainen, maar bij beide was er helaas geen ruimte voor ons om te sporten.

Afgelopen vrijdag kregen we te horen dat we toch ook op het parkeerterrein van de sporthal en het veldje er tegenover mogen sporten en we willen onze jeugd dan ook graag weer sport aanbieden. Het wordt natuurlijk geen badminton zoals in de hal, maar onze trainers hebben al plannen gemaakt en er weer zin.

Dit kan alleen als we ons aan de huidige regels van het RIVM en de veiligheidsregio houden. Daarom hebben we een protocol opgesteld zodat jullie allen weten wat we van iedereen verwachten en wat jullie van ons kunnen verwachten. Mogelijk wordt dit nog aangepast op basis van onze ervaringen.

Zaterdag 23 mei beginnen we met buiten sporten en dat gaan we in twee groepen doen. Jeugd tot en met 12 jaar en vanaf 13 tot 18 jaar. De trainingen zijn zoals iedereen gewend is op zaterdagochtend en maandagavond, maar de tijden zijn aangepast op basis van de nieuwe regels.

  • Op zaterdag traint de jonge groep van 9.00 tot 9.45 en de oudere groep van 10.00 tot 10.45.
  • Op maandag traint de jonge groep van 18.00 tot 18.45 en de oudere groep van 19.00 tot 19.45

De trainingen buiten lopen door tot eind juni. Lees het protocol goed door voor alle details over brengen, halen, handen wassen, etc.!

Wij zullen jullie op de hoogte houden via email en de nieuwe app Socie. Daarop zetten we niet alleen nieuws, maar ook puzzels, trainingen die je zelf kan doen en leuke filmpjes.

Daarnaast starten we de competitie voor volgend jaar ook op. Badminton Nederland heeft besloten om voor onze regio te starten met een langere competitieperiode. Dat betekent dat we in juni moeten aangeven met hoeveel teams we competitie komend najaar willen spelen. Binnenkort volgt een verdere toelichting en uitnodiging om je hiervoor op te geven. Let op, dit geldt niet voor de opstap spelers (kinderen die nog geen competitie ervaring hebben). Die competitie begint later in het seizoen en daarvoor hoef je je nog niet op te geven.

 

Het volledige schema vind je op de pagina 'Training'.