Aanscherping coronamaatregelen: géén dubbels meer

Coronavirus
Algemeen
wo 14 oktober 2020 - 22:53

Afgelopen dinsdagavond zijn er door de overheid nieuwe maatregelen afgekondigd in een poging het coronavirus in te dammen. Deze maatregelen hebben ook gevolgen voor de amateursport. Competities worden stilgelegd en teamsporten en sporten waarbij de 1,5 meter afstand niet kan worden gehouden zijn niet meer toegestaan.

Vanuit het bestuur hebben wij gekeken welke opties er zijn om onze leden toch de mogelijkheid te geven te badmintonnen op een verantwoorde manier. Daarbij hebben we ook gekeken naar de adviezen vanuit Badminton Nederland en NOC*NSF.

Concreet zijn vanaf komende donderdag, 15 oktober, de volgende maatregelen van kracht:

  • Er mogen uitsluitend nog singles gespeeld mogen worden en er mogen niet meer dan 30 mensen tegelijk in de hal zijn. Het aantal beschikbare plaatsen tijdens onze speelavonden hebben we daarom beperkt tot 22 spelers per tijdsblok: 11 banen met 2 personen.
     
  • We vragen je de hal pas 5 minuten voor tijd te betreden en binnen 5 minuten na afloop weer te verlaten, in verband met het maximaal aantal personen dat in de hal aanwezig mag zijn.
     
  • De training van maandag 19 oktober vervalt, aangezien we niet in ongewijzigde vorm alle spelers een plek kunnen geven binnen de nieuwe regels.
     
  • De douches zijn gesloten. De kleedkamers worden alleen gebruikt als looproute.

Als bestuur realiseren we ons dat het spelen van alleen single-partijen een behoorlijke verandering is ten opzichte van onze normale speelavonden. Ook zouden we graag de training in enige vorm doorzetten. We willen de komende week kijken hoe groot de opkomst is en ons beraden op een ideale indeling van training en vrijspelen. Daarbij wordt input vanuit de vereniging gewaardeerd, mailen kan via dit formulier.

We verwachten eind volgende week verder te kunnen communiceren hoe we verder willen gaan met de indeling van trainingen en vrijspelen.

Groeten,
Bestuur BC Mix