Renzo en Nadia van der Zalm jeugdclubkampioen

Jeugd

Tijdens de Clubkampioenschappen voor de jeugd hebben zowel Renzo van der Zalm als Nadia van der Zalm in een thriller van drie sets de titel voor zich opgeëist.

’s Ochtends om 9 uur begonnen de eerste wedstrijden van clubkampioenen en moest gelijk alles uit de kast worden gehaald om de finales te kunnen bereiken. Een even indrukwekkende als spannende openingswedstrijd werd in het voordeel beslist door de latere finaliste Sofie Fransen 15-21, 21-12 en 21-23. Nadia van der Zalm had het een stuk makkelijker en kwam zonder al te veel problemen in de finale. In de finale ontspon zich een uitputtingsslag die in de verlenging van de tweede set kon worden beslist. Het werd uiteindelijk met het kleinst mogelijk verschil, 21-12, 23-25 en 21-19.

Voor de uiteindelijke kampioen bij de jongens verliepen de voorrondes zonder veel problemen, evenals bij zijn tegenstander in de finale, Thijmen Doelman. In de finale moesten ook zijn zich van de beste kant laten zien en moest het in een beslissende derde set worden beslist. In de derde set wist Renzo de opgelopen achterstand om te zetten in een voorsprong en gaf deze niet meer weg. Het werd 21-10, 18-21 en 21-16.

Alle uitslagen van de clubkampioenschappen.