ūüéĮ Anne en Rob eerste winnaars van de 'Summer Trophy'

Anne en Rob zijn de eerste winnaars van de Summer Trophy.
Senioren
zo 10 juni 2018 - 13:00

Anne van Weije en Rob Rietveld mogen zich voor even de beste darters van BC Mix noemen. Tijdens de vierde editie van het World Grand Slam BC Mix Gesloten Darttoernooi versloegen zij Yvonne van den Boogerd en Erik van Paassen in een spannende finale met 2-1.

In de verliezersronde was het lang spannend. Hier rekenden Merel en Harald in de finale uiteindelijk af met Renate en Cor. Eens te meer bleek hierin dat het gooien van de dubbels uiteindelijk de doorslag geeft.

Het toernooi, dat zaterdagavond in De Jachthaven in Kwintsheul werd gespeeld, was met 28 deelnemers weer even drukbezocht als het vorige jaar. Voorafgaand was er tijd voor een drankje en een buffet. Vanessa en Miranda lootten daarna weer veertien mooie koppels bij elkaar, waarvan er een hoop verrassend goed uit de verf kwamen aan de oche.

Dat 'Robbie 180' in de finale zijn opwachting maakte, was voor de meesten geen verassing: in de voorgaande drie edities stond hij daar ook al en hij won zelfs al twee keer. Dat hij daar dit jaar ook weer stond, was zeker ook te danken aan Anne die een aantal schitterende finishes gooide. "Rob zegt wat ik moet gooien en dan doe ik dat", aldus Anne zelf. :-)

Yvonne en Erik stonden beide voor het eerst in de finale en ook dat was te danken aan goed teamwork. Dat bleek maar weer in de finale, waaraan zij als underdog begonnen. De eerste leg was gelijk opgaand: beide koppels stonden op een dubbel, maar Anne en Rob bleven het koelst onder druk. Toen het finishen bij hen in de tweede leg even haperde, dwongen Yvonne en Erik met een goede score en een 54-finish daar achteraan brutaal een derde en beslissende leg af. De favorieten lieten zich niet nogmaals verrassen en rond middernacht beslisten zij de partij met 2-1 in hun voordeel.

Anne en Rob werden hiermee de eerste winnaars Summer Trophy, de nieuwe wisselbeker die een verwijzing is naar de vorig jaar overleden Tom van Summeren. Tom was alle voorgaande jaren van de partij, net als hij aan veel andere BC Mix-activiteiten enthousiast meedeed. Daarom zal de trofee te winnen zijn bij sociale activiteiten van de vereniging buiten het badminton om. Dit hoeft dus niet per se een darttoernooi te zijn en hoeft zelfs niet eens in de zomer plaats te vinden. Als er in de toekomst een activiteit wordt aangekondigd als Summer Event, dan weet je dat deze bokaal op het spel staat!

De organisatie, bestaande uit Peter-Paul Damen, Rob Rietveld en Erik van Paassen, wil iedereen nog graag even bedanken voor jullie aanstekelijke enthousiasme en gezelligheid en we bezinnen ons alvast weer op iets moois voor volgend jaar!

 

Klik hier om alle foto's te bekijken.