Wedstrijdverslag BC Veglo 7 - BC Mix 7 (zo 24 september)

Team 7
Senioren

Mixed feeling!

Dat was ons gevoel toen we als BC Mix team 7 aan dit nieuwe seizoen zijn begonnen. Een nieuw seizoen, maar dan zonder onze vaste waarde Piet Cornielje. Vorig seizoen trad hij meestal op als coach en inspirator van het team. In de aanloop naar dit seizoen hebben we hem al veel gememoreerd en we hebben dan ook voor onszelf als doel gesteld: handhaving in de 4e klasse ter ere van onze Piet. Zijn foto zit voorop in onze team map zodat we zijn gezicht elke wedstrijd even zien. We willen af van ons jojo-effect tussen de 4e en de 5e klasse….

Voorstellen en verslag

Ons team bestaat dit jaar uit Svenja Vollebregt, Marloes Otto, Ivana van de Geest, Tim Duwel, John van Koppen en Peter-Paul Damen vandaag zijn we zonder Svenja, zij was verhinderd. We treden aan tegen BC Veglo 7 te Leiden, aanvang zondagmorgen 10 uur. Het belooft een mooie dag te worden het zonnetje schijnt en we zijn prima op tijd. Al snel horen we dat ook onze tegenstanders debuteren in deze klasse, dat biedt perspectief…

In de mannen dubbel treden John en PP aan. Na even wennen aan de omstandigheden en de shuttle pakken zij dit punt in drie sets. Onze dames Marloes en Ivana zijn al direct ontketend en gunnen hun tegenstandsters slechts 22 punten in 2 sets. Dat is 2-0. Dan is onze benjamin Tim aan de beurt. Hij is erg aanvallend ingesteld en leert zichzelf in drie setjes aan om rustig te blijven als het even niet lukt, de wedstrijd te lezen en een goed plan te maken en uit te voeren. Hij pakt gewoon het 3e punt. Ivana debuteert in ons team dit jaar en ze mag direct de 1e dame in de singles zijn, ze geeft haar tegenstander geen schijn van kans (21-2 en 21-7). Dan is PP aan de beurt, beetje onzeker of hij wel moet singelen, maar met nieuwe schoenen, nieuw racket, aanmoediging van het team en ons teamdoel veegt hij Nick met 21-13 en 21-11 van de baan. Als Marloes aan het warmslaan is zien we dat haar tegenstander meer in haar mars heeft dan de 1e dame van Veglo. Marloes geeft alles maar moet zich in 3 sets gewonnen geven. Dan gaan we mixen. Wij leveren een teller, beide mixen gaan in drie sets en we delen de punten, we winnen met 6-2!

Na een drankje en een stukje verjaardag-slagroom-schnitte van 51-jarige Johnnie keren we met een goed gevoel huiswaarts alwaar het bankje al wacht!

Deze mooie eerste overwinning van BC Mix team 7 Najaarscompetitie seizoen 2017-2018 in de vierde klasse dragen we op aan ons aller mede-clublid Piet Cornielje.

Sportieve groet van,
Team 7
 

BC Veglo 7 - BC Mix 7 op Toernooi.nl