Clubkampioenschappen feestelijk afgesloten

Linda Janssen en Bart de Vette zijn de clubkampioenen van 2017.
Algemeen

Tijdens het jubileumjaar zijn de clubkampioenschappen in een iets andere vorm gegoten. Oud-leden mochten zich ook inschrijven voor elk onderdeel. Bij oud-leden moeten jullie niet denken aan oud qua leeftijd, maar aan oud-leden die nog steeds een fijn gevoel hebben bij het horen van BC Mix en badminton! Dit resulteerde bij de senioren in 160 deelnemers, waarvan 25 oud-leden, en 600 wedstrijden die in vijf weken gespeeld werden, ruim 100 wedstrijden meer dan anders. Iedere avond stond de tribune uit en waren er naast veel spelers ook toeschouwers die naar mooie, sportieve en leuke wedstrijden kwamen kijken.

Donderdag 6 april waren de halve finales. Won je je wedstrijd op deze avond dan ging je de finale spelen op zaterdag 8 april. Op deze dag begonnen de jeugdleden in de ochtend met hun eigen clubkampioenschappen en gingen de senioren om 17.00 uur hun finaleavond spelen. Er was een uurtje overlap waardoor de hele vereniging bij elkaar in de hal aanwezig is en elkaar kan aanmoedigen.

Wethouder Mohamed el Mokaddem was uitgenodigd en hij proefde de sfeer van BC Mix. De wethouder sprak ons toe en had mooie, lovende woorden voor onze vereniging. Hij was blij verrast te zien dat vrijwel alle leden deelnamen aan de clubkampioenschappen en noemde dat uitzonderlijk.

Jeugd

Met dit jaar 46 jeugdige spelers, toevallig evenveel als vorig jaar, was het een gezellige en sportieve dag. Nadat de zaal opgebouwd was kon er worden warmgelopen en ingespeeld. Om 10:00 uur begonnen de eerste wedstrijden. Het toernooi verliep zonder uitloop en verwondingen, maar hier en daar een icepack zorgde voor wat verkoeling. Iets voor 17:00 uur gingen de laatste wedstrijden de baan op en kwamen de eerste seniorenleden binnen om hun eigen finales te spelen van de seniorenclubkampioenschappen. Net als dit jaar werden enkele jeugdfinales tegelijkertijd gespeeld met de seniorenfinales. De titel bij de jongens ging dit jaar naar Renzo van der Zalm en bij de meisjes was Isabelle Hersbach de sterkste. De volledige uitslag vind je hier.
 
Ook de mini-clubkampioenschappen vonden op deze dag plaats. Alle deelnemers hebben alles uit de kast getrokken om als eerste te eindigen en hiervoor is iedereen beloond met een mooie beker! De winnaar van dit jaar is Dennis Bouman. Als tweede is Daniël Vellekoop geëindigd. Gefeliciteerd!
 

Wethouder El Mokaddem rijkt de prijs uit aan Dennis Bouman.

Wethouder El Mokaddem rijkt de prijs uit aan Dennis Bouman.

Senioren

Na deze mooie onderbreking gingen de finales van de senioren verder en zagen we vele mooie, verhitte partijen waarbij het op voorhand niet zeker was wie er zou winnen.

Als toetje van de avond worden er in de A1 de herensingle en de damessingle gespeeld zodat we twee clubkampioenen kunnen huldigen. Bij de dames stonden Anouk Hardenbol en Linda Janssen tegenover elkaar. Ze lieten vele mooie en lange rally’s zien. Linda won deze strijd in twee sets.

Bij de heren stonden Niels Tanke en Bart de Vette tegenover elkaar. Bart mocht zijn titel verdedigen en bleek ook dit jaar de sterkste te zijn: hij had twee sets nodig om Niels opzij te zetten.

De uitslagen in de andere klassen en categorieën kun je hier vinden.

Het toernooi afgesloten met een mooi en swingend feest; “Goud, maar fout” was het thema! Een mooie lange avond die tekenend was voor de mooie, lange clubkampioenschappen met vele mooie herinneringen die opgehaald zijn bij leden en oud-leden.

Gelukkig hebben we de foto's nog...

Tijdens het toernooi heeft Anneke Leerdam een hoop leuke foto's gemaakt. Klik hier om ze allemaal te bekijken. Grote kans dat jij er zelf ook op staat!

Loterij

Voor het 50-jarig bestaan had de 'feestcommissie' bedacht om op zoek te gaan naar leuke prijsjes om weg te kunnen geven aan leden die een lootje konden kopen op de dag zelf. Via deze weg willen wij de bedrijven bedanken die voor ons leuke prijzen hadden:

  • Baggyshop (tassen)
  • Naomi’s (tassen)
  • Allrackets.com (sportkleding)
  • Van Der Ende Racing Inn (kartbonnen en lasergame-bon)
  • Muy Amigos (dinerbonnen)
  • Akropolis (dinerbonnen)
  • LKKR (bolletjes ijs)
  • Leerdam Orchideeën (orchideeën)

Sponsors Clubkampioenschappen

Orthodontiepraktijk Westland
Carlton Tuincentrum
Rijk Zwaan
Enthoven Techniek