BC Mix bestaat 50 jaar!

Algemeen
di 14 november 2017 - 23:22

Badmintonclub Mix, uit Naaldwijk bestaat in december 50 jaar. Door het jaar heen zijn er al diverse activiteiten georganiseerd voor de leden. Als slotstuk van de festiviteiten is er op 9 december een feestavond waar leden met partners zijn uitgenodigd en ook oud-leden van harte welkom zijn!

Geschiedenis

In december 1967 is de vereniging opgericht. Badminton werd al bedreven in Naaldwijk, onder de vlag van SVN. Door wat onvrede, scheidde de badminton zich af en BC Mix werd een feit. Allereerst werd er in de Heulse groenteveiling gespeeld en al gauw in een paar gymzaaltjes in Naaldwijk. Dit was echter te klein en er werd ruimte gevonden bij de bloemenveiling in Honselersdijk. Hier werd speciaal een  bar gemaakt, waardoor het direct te boek ging als een gezelligheidsvereniging. Bij de oprichting werd er begonnen met zeven leden, na een week waren het er vijftien en al snel werd het een bloeiende vereniging. In het begin werd er veel recreatief gespeeld en waren er een paar teams actief in de competitie. De veiling was natuurlijk niet de ideale locatie, waardoor BC Mix een lobby opzette bij de gemeente, voor een nieuwe sporthal. Deze werd na veel gepraat uiteindelijk gerealiseerd in 1976. Vanaf die tijd werden er meer teams voor de competitie gevormd. De vereniging is blijven groeien, mede door de prettige sfeer die er heerst.

Jeugd

Al snel is er ook een jeugdafdeling opgericht. Vanaf het moment dat De Pijl in gebruik is genomen, is de jeugd echt gaan groeien. Er is een onderverdeling in pakweg drie groepen: mini’s, jonge jeugd en oudere jeugd, zodat de kinderen op hun eigen niveau les kunnen krijgen. Zaterdagochtend is de vaste trainingsdag, maar er wordt door de jeugd ook op maandag en/of donderdagavond gespeeld. In het voorjaar wordt er competitie gespeeld, maar ook dan zijn er op gezette dagen trainingen. De enthousiaste jeugdcommissie organiseert ook tal van andere activiteiten. Hierbij moet je denken aan clubkampioenschappen, RJC-Jeugdtoernooi, kampweekend, Sinterklaas- en een kerstactiviteit, enzovoorts.

Senioren

Dit klinkt heel oud, maar vanaf 18 jaar ben je al senior-lid. Er zijn 14 competitie-teams. Gezelligheid en prestatie staan hierbij voorop. Belangrijker is hier, om op een ontspannen manier je flink in te spannen, dan om gespannen de top te bereiken. Ook is er nog een grote recreantentak. De prestatie staat niet voorop, maar voor de fanatieken is er een recreanten-competitie in het voorjaar. Hoogtepunt bij de vereniging zijn de jaarlijkse clubkampioenschappen, die gespreid over 6 weken wordt gespeeld. Ieder wordt naar zijn klasse ingedeeld, waardoor je niet snel uitgespeeld bent. Voor degenen die ’s avond geen tijd of oppas hebben, is er ook de mogelijkheid om op woensdagochtend te spelen. Het eerste half uur is voor de warming-up, techniek en tactiek. Hierna wordt er lekker gespeeld. Verder worden er tal van activiteiten georganiseerd, zoals het gezelligheidstoernooi, jaarlijkse feestavond, vrijwilligersavond, enzovoorts.

Jubileum

Doordat BC Mix gezelligheid voorop heeft staan, veel vrijwilligers kent en openstaat voor iedereen die lid wil worden, is met gemak deze 50 jaar volgemaakt. De vereniging heeft een rijke geschiedenis, waar veel mensen aan hebben deelgenomen. Vandaar dat er 9 december een feestavond wordt georganiseerd, waar zowel leden, als oud leden voor zijn uitgenodigd. Oud leden krijgen geen aparte uitnodiging, maar kunnen zich aanmelden via deze pagina.