Recreantencompetitie

Periode: februari t/m mei

Elk jaar doet BC Mix met een aantal teams mee aan de recreantencompetitie. Zoals de naam al zegt, een competitie in poulevorm waarbij de recreantenspelers wedstrijden in de regio spelen.

Dit alles wordt georganiseerd door RCZ Badminton. De wedstrijden worden gespeeld in de periode van februari tot en met mei en zijn meestal in de regio: Honselersdijk, ’s-Gravenzande, Kwintsheul, Delft, Loosduinen, Maassluis. Enkele wedstrijden zijn wat verder weg.

De poules worden ingedeeld op sterkte. Elke poule bestaat uit ongeveer vijf teams, dus dat betekent dat ieder team vier wedstrijden thuis en vier wedstrijden uit moet spelen. In elke wedstrijd worden een herendubbel, een damesdubbel en vier gemengd-dubbels gespeeld. Dus géén enkelpartijen! Daarnaast is het mogelijk recreantencompetitie te spelen inclusief enkelspel in de hogere klasses (klasse A en B, vergelijkbaar met 5e/6e klasse van de regiocompetitie die wordt georganiseerd door de bond). Een team moet minimaal bestaan uit twee heren en twee dames, maar in de praktijk is het verstandig om meer teamleden te hebben, zodat je niet iedere wedstrijd hoeft te spelen. Deelname is afhankelijk van het aantal aanmeldingen.

Het zijn altijd gezellige wedstrijden. Het is leuk om eens tegen andere teams te spelen, maar het gaat niet alleen om de winst, dus na de wedstrijd gezellig naborrelen hoort er zeker bij!

Het seizoen wordt in mei afgesloten met een erg leuk eindtoernooi waarbij je op één dag met je team speelt tegen héél veel andere teams uit de regio. Daarnaast hebben we altijd een afsluitende BBQ in mei of juni om het seizoen nog eens te gezellig te kunnen bespreken.

Wil je ook meespelen in de recreantencompetitie?

Geef het door aan de recreantencommissie.

Meer informatie

Team 1

Klasse B, met single
Casper Prins
Arno de Groot
Sebastiaan Ardaseer
Nadine Vink
Mandy Waaijer
Elmie Ravenstein

Team 2

Klasse C, zonder single
Jeroen van Graft
Finn van Kolmeschate
Maarten Stolk
Hannah van Leeuwen
Ismay de Jong
Melissa Duijvenstein

Team 3

Klasse C, zonder single
Nic van Paassen
Ruud Lock
Antoinette Zwinkels
Corine van Velden
Annelies van der Hoeven
Joke Roosdorp

Team 4

Klasse D, zonder single
Richard Bruggeling
Edwin van Adrichem
Cyrille de Jong
Jolanda Kemperman
Linda Zwaartman
Ann-Louise van Leeuwen
Clarie van Scheijndel